Centrals elèctriques al Pla d’Urgell

Mapa interactiu de les localitzacions elèctriques més importants de la nostra comarca.

Clicant en cada punt d’interès trobaràs informació sobre centrals de producció elèctrica o punts de distribució del Pla d’Urgell. A baix del mapa trobareu una mica d’informació extra perquè les conegueu millor aquestes centrals de producció elèctrica.

Salt del Duran:

El salt del Duran és una font d’energia renovable que està situada a Golmés a prop de Miralcamp i de Vilanova de Bellpuig. Aquesta font d’energia produïa energia hidràulica que és renovable. Donava energia als que s’encarregaven de la font d’energia i als territoris veïns. Però ara està abandonada i ja no produeix energia renovable.

Salt del duran

Transformador elèctric de Mollerussa:

A Mollerussa hi ha un transformador elèctric que done energia als ciutadans, un dia es va provocar un incendi, i va deixar als ciutadans sense llum durant una hora. No sol als ciutadans de Mollerussa sinó a 11 quilòmetres de distància, Miralcamp, Golmés, Fondarella…

Planta de biogàs de Torregrossa:

Una planta de biogàs és considerada com a productora d’energia renovable es pot ubicar en l’àmbit rural sense cap problema. Us deixem un enllaç per anar a una entrevista que hem fet amb el propietari d’aquesta planta de biogàs. https://youtu.be/OdZpQ79kTwc

Camp de plaques solars al Palau d’Anglesola:

Al Palau d’Anglesola hi ha un camp enorme de plaques solars, hi ha unes 8000 plaques solars que produeixen molta energia renovable. És un dels camps solars més gran del Pla d’Urgell possiblement el més gran.

Camp de plaques solars a Linyola:

A Linyola hi ha un camp de plaques solars, aproximadament unes 5000 plaques solars. És un camp solar que produeix molta energia renovable, assequible i no contaminant.

Camp de plaques solars entre Golmés i Vila-sana:

Entre Golmés i Vila-san hi ha un camp de plaques solars que produeix energia 100% neta, utilitzen 6000 plaques solars.